ÖjjesPringles test #2
Nu har jag efter många försök att bjuda bort dom sista pringlarna "tiger prawn and crushed garlic" kommit till insikt och ätit upp dom i min ensamhet. Efter den skräckupplevelsen och totalsågningen så har jag gått på nästa halvrör i serien, nämligen: "Sea salt & black pepper".
Chipset är av traditionell PringlesFlinga och bygger på det klassiska saltKonceptet. Jag anar att man misstänkt en eventuell flopp i "tiger prawn and crushed garlic"-smaken och garderat sig genom att satsa på säkra kort i "sea salt & black pepper". I stort sett går det inte att misslyckas med saltade chips.
Både floppen och helgarderingen verkar ha infriats för även om saltade chips finns i oändliga varianter så har man lyckats ta smaken till nästa nivå. För att förstå skillnaden i smak så kan man doppa tungan i vanligt tråkigt finkornigt-plastkarssalt av typen Jozo och sen jämföra upplevelsen med att försiktigt ta en stor och fin havsflinga (lagrad mörkt i plåtburk) och sakta avnjuta saltaromen som sprider sig över läppen, tungan och slutligen upptas av smakLökarna... mmm för saltsmaken.
Det är tur att man verkligen lyckats med saltSmaken för pepparSmaken drar ner en hel del. Jag har aldrig varit någon större fantast av pepparmak på chips och det här är tyvär inget undantag. Pepparsmaken tar bort flingans potential och bedövar smaklökarna mer än dom ruggar upp och smörjer desamma. Det som kunde ha gett Gourmet-serien ett ansikte och fört in chipsätandet i stans sallonger räcker inte längre än till att serveras på O'learys en Fredagskväll.
Dock ska man inte hänga läpp... för jämfört med övriga chips som erbjuds i butikshyllan så håller "sea salt & black pepper" trots allt jämna steg med- och drar ifrån övriga salt-smaker på målRakan.
Väl värt ett försök, speciellt om man kan förbise pepparsmaken.
Pluss:
Saltsmak som är förträfflig.
Röret är litet och lyxigt.
Minus:
Pepparsmak som stör saltupplevelsen.
Chipset är av traditionell PringlesFlinga och bygger på det klassiska saltKonceptet. Jag anar att man misstänkt en eventuell flopp i "tiger prawn and crushed garlic"-smaken och garderat sig genom att satsa på säkra kort i "sea salt & black pepper". I stort sett går det inte att misslyckas med saltade chips.
Både floppen och helgarderingen verkar ha infriats för även om saltade chips finns i oändliga varianter så har man lyckats ta smaken till nästa nivå. För att förstå skillnaden i smak så kan man doppa tungan i vanligt tråkigt finkornigt-plastkarssalt av typen Jozo och sen jämföra upplevelsen med att försiktigt ta en stor och fin havsflinga (lagrad mörkt i plåtburk) och sakta avnjuta saltaromen som sprider sig över läppen, tungan och slutligen upptas av smakLökarna... mmm för saltsmaken.
Det är tur att man verkligen lyckats med saltSmaken för pepparSmaken drar ner en hel del. Jag har aldrig varit någon större fantast av pepparmak på chips och det här är tyvär inget undantag. Pepparsmaken tar bort flingans potential och bedövar smaklökarna mer än dom ruggar upp och smörjer desamma. Det som kunde ha gett Gourmet-serien ett ansikte och fört in chipsätandet i stans sallonger räcker inte längre än till att serveras på O'learys en Fredagskväll.
Dock ska man inte hänga läpp... för jämfört med övriga chips som erbjuds i butikshyllan så håller "sea salt & black pepper" trots allt jämna steg med- och drar ifrån övriga salt-smaker på målRakan.
Väl värt ett försök, speciellt om man kan förbise pepparsmaken.
Pluss:
Saltsmak som är förträfflig.
Röret är litet och lyxigt.
Minus:
Pepparsmak som stör saltupplevelsen.
Kommentarer
Trackback